Website laten bouwen? Hoe, wat en aan welke condities moet een website voldoen?

WordPress-websiteswebsite laten bouwen door Hilde Salverda (Kunst & Marketing, Fris Idee producties)

De start

UITGANGSPUNT

Mijns inziens dient een website een optimale presentatie te zijn van het werk en de ideeën van de klant en nauw aan te sluiten bij het karakter van het werk en die persoon. Dat kan alleen maar als zowel de klant als ik helder hebben wat de essentie is van wat de klant wil verkopen en laten zien.

STRUCTUUR EN INHOUD

Om een goede inhoudelijke structuur te bedenken en een ontwerp te maken dat de eigenheid van de klant en zijn/haar werk optimaal tot zijn recht laat komen, is het belangrijk dat ik het werk van de klant ken en begrijp. Om dit proces voorafgaand aan het uitvoerend werk zo kort mogelijk te houden, geef ik nieuwe klanten huiswerk op in de vorm van in te vullen vragenlijsten.
Daarna volgen meestal nog een aantal gesprekken, waarin zowel de klant als ik nog aanvullende vragen kunnen stellen. In die gesprekken zal ik tevens advies geven hoe alles aan te pakken.

CONCEPT-ONTWERP

De volgende stap is dat ik een concept-ontwerp presenteer, waarin de organisatiestructuur van de website centraal staat. Omdat in veel gevallen er nog geen of te weinig foto’s of illustraties aanwezig zijn, is dit eerste concept vaak redelijk kaal.
Vervolgens gaan de klant en ik bekijken wat er is aan bruikbaar materiaal – tekst en foto’s – en wat er nog gemaakt moet worden. En dan aan de slag!

MAATWERK

Mijn uitgangspunt heeft consequenties voor de tijd die nodig is om een website te bouwen. Iedere goede website is maatwerk en in de meeste gevallen herschrijf ik talloze standaard programmeercodes, zodat alle software, kleuren en lettertypes exact passen bij het ontwerp, het karakter van het werk en de persoon of instelling en bovendien voor de klant makkelijk te gebruiken is. Dat is een tijdrovend karwei.

Geïnteresseerd?
Of heeft u nog vragen?

Neem dan nu contact op

U heeft een website laten bouwen of u heeft zelf een website gebouwd, u bent klaar! Helaas, NEE!

Iedere website heeft onderhoud nodig om veilig te blijven en om aan de EU privacywet te voldoen.

Meer weten? Klik hier.

Website voorwaarden
waarmee u goed scoort
bij bezoekers en bij Google

 • Responsive
  De website dient zowel op desktop, laptop, tablet als smartphone goed te kezen en te bekijken zijn.
 • Veilig
  Spam en misbruik van e-mailadressen wordt voorkomen en hackers buiten de deur gehouden.
  De website wordt tevens beschermd tegen DDos-attacks.
 • Privacy gewaarborgd
  De website voldoet aan de Privacywetgeving zoals verplicht gesteld door de EU.
 • Snel
  Alle illustraties en video’s zijn geoptimaliseerd, zodat de website snel te openen is en u goed scoort bij Google.
  De server die u gebruikt en het type abonnement dat u daar hebt, hebben echter ook grote invloed op de snelheid. Daar kan ik helaas niets aan veranderen.
 • SEO-geoptimaliseerd
  Alle teksten en illustraties zijn SEO-geoptimaliseerd, zodat uw zichtbaarheid op zoekmachines als Google optimaal is.
 • Geautomatiseerd voor sociale media
  Nieuw geplaatste blogberichten worden automatisch vermeld op uw sociale media-accounts.
 • Opgeruimd en geordend
  Heel vaak worden dezelfde illustraties meerdere malen geupload, omdat er te weinig overzicht is. Dat vertraagt de website enorm en heeft een negatieve invloed op uw zichtbaarheid in Google. Bovendien vertrekken uw potentiële bezoekers binnen een paar seconden als het inladen van de website te lang duurt.
  Ik voeg een logisch opgebouwde, overzichtelijke bibliotheek toe, waarin groepen geoptimaliseerde illustraties hun eigen map krijgen. Ik leer u tevens hoe nieuwe illustraties toe te voegen aan mappen, hoe nieuwe mappen te maken en hoe illustraties zo klein mogelijk te maken zonder kwaliteit te verliezen.

Deel dit FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail