Websiteonderhoud en updates Waarom is het belangrijk dat u meteen nieuwe updates uitvoert op uw website?

Ik heb een website,
dus ik ben klaar!

Updaten WordPress website
Sommige mensen denken dat als ze een website hebben, ze daarmee klaar zijn. Ze zijn immers voor iedereen te vinden op internet.
Helaas, als u dat denkt, dan moet ik u diep teleurstellen. Iedere website heeft voortdurend onderhoud nodig en dat kost tijd!

Wat onderhoud?
Welk onderhoud?

Dat onderhoud betreft niet alleen veranderingen in tekst die u wilt aanbrengen, het toevoegen van nieuwe pagina’s of blogberichten, of het invoeren van nieuwe illustraties, maar vooral het up-to-date houden van de gebruikte software. Dat betreft niet alleen de systeemsoftware van WordPress (wat vaak door de host gedaan wordt), maar ook de software behorend bij de plug-ins op uw website. Ervaring leert mij dat er vaak 1 x per week updates uitgevoerd moeten worden, soms zelfs dagelijks.
Het bijhouden van die updates is niet alleen essentieel voor de veiligheid van uw eigen website, maar ook voor de websites waar u naar linkt en voor de veiligheid van uw bezoekers. U bent dus zeker niet klaar als u een website hebt! Iedere goede en veilige website vereist doorlopend en structureel onderhoud en dus uw aandacht en uw tijd.

Ik verkoop niets,
dus ik loop geen gevaar.

Veel website-eigenaren bezoeken soms maandenlang hun website niet en voeren dus ook geen updates uit. Dat is gevaarlijk! In feite verwelkomt u daarmee hackers met open armen. Bovendien overtreedt u daarmee tegenwoordig ook de Privacywetgeving, die sinds najaar 2018 door de EU ingesteld is. In die wet wordt iedere website-eigenaar o.a. verantwoordelijk gesteld voor de bescherming van de gegevens van de bezoekers. Die veiligheid komt in het gedrang als u de updates niet bijhoudt. Nou verwacht ik niet dat de EU een heksenjacht zal beginnen op zoek naar zzp-ers en kunstenaars met kleine websites, die zich niet aan de wet houden. Maar ook zij (dus u) zullen zich op een gegeven moment toch echt aan die wet moeten gaan houden.
Met de juiste software en het bijhouden van updates kunt u op een simpele manier al een heleboel ellende voorkomen.

Er valt toch niks te
halen op mijn website?

Ook al verkoopt u niets, dan nog is uw website interessant voor mensen met slechte bedoelingen. E-mailadressen en IP-adressen van u en uw bezoekers zijn zeer aantrekkelijk voor hackers. Uw e-mailadres wordt waarschijnlijk vertrouwd door de ontvangers en niemand verwacht met het openen van een link op ‘uw’ e-mail een virus of Trojaans paard binnen te halen op zijn computer.
E-mailadressen worden bijvoorbeeld ook gebruikt om bedelbrieven te versturen. U kent ze vast wel: Een goede kennis (dat bent u dus, als uw e-mailadres wordt gebruikt) die op vakantie bestolen is en dringend geld nodig heeft om thuis te komen. U wilt niet weten hoeveel mensen daar instinken en inderdaad geld overmaken. Een hele goede bron van inkomsten voor hackers.
Kortom, het installeren van de juiste software en het op tijd updaten daarvan is cruciaal!

 

Geen zin of geen tijd?
Kies tóch voor veiligheid!
Laat de updates uitvoeren.

Lukt het niet om wat voor reden dan ook om structureel tijd te reserveren voor het bijhouden van updates op uw website, dan kunt u dat werk voor een schappelijke prijs aan mij uitbesteden.

Update-abonnementen

Als u een JAARABONNEMENT neemt, doe ik het volgende voor u:

Stap 1: Controle live website

Ik kijk eerst of uw live website probleemloos draait en of de beveiliging voldoende is. Wordt uw website onvoldoende beveiligd, dan zal ik eerst dit in orde maken door extra software te installeren en de settings aan te passen.
Vind ik bij de controle iets anders dat niet in orde is, dan stuur ik u een screenfoto of een video, zodat u weet wat er niet goed is.

Stap 2: Installeren nieuwe software

  1. Staging-plug-in.
    Hiermee kan ik een kopie van uw website maken. Op deze kopie voer ik alle updates uit. Uw live website blijft onveranderd en zichtbaar. Nadat alles ge-update en gecontroleerd is, vervang ik uw live website door de ge-update kopie.
    Ik zou u willen aanraden de Staging-software ook te gebruiken als u inhoudelijke veranderingen op uw website wilt aanbrengen. Het is de meest veilige methode om aan een website te werken. Gaat er iets fout? Niks aan de hand, u gooit de kopie weg en maakt gewoon weer een andere kopie en u begint opnieuw.
    U krijgt van mij een filmpje hoe u de Staging-software kunt gebruiken.
  2. Synchronisatie plug-in.
    Deze plug-in stuurt mij een mail dat er software op uw website ge-update moet worden.

Stap 3: Staging-site maken

Ik maak een kopie van uw live website: de staging-site.

Stap 4: Uitvoeren van updates en nacontrole.

Na het uitvoeren van alle updates controleer ik de hele website. Soms heeft de programmeur van de software een foutje gemaakt, waardoor er problemen ontstaan. Daarom is controle na het updaten, zeer belangrijk.
Is er een probleem, dan zal ik proberen dit op te lossen. Lukt dat niet, dan zet ik voorlopig de oude versie terug van de betreffende plug-in, neem contact op met de programmeur en wacht de volgende update af.

Stap 5: Live website vervangen door staging-site.

Heeft u een jaarabonnement dan ben ik nu klaar voor deze update-ronde.

Bij een maandabonnement voer ik exact hetzelfde uit, maar zal ik de Staging-software na gebruik van uw website verwijderen. Het gebruik van deze software is niet beschikbaar voor maandabonnementen.

 

Onderhoudsabonnementen voor uw WordPress website door Hilde Salverda van Kunst & Marketing

 

Abonnement Updates

Een maandabonnement Updates kost €20 per maand, inclusief 21% BTW, exclusief Staging-software
Een jaarabonnement Updates kost €210 per jaar, inclusief 21% BTW, en inclusief het gebruik van de door mij geïnstalleerde Staging-software.

Ja, ik vind het belangrijk om mijn website goed te (laten) onderhouden. IK neem nu contact op!

 

Deel dit FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail