Mijn werk: posters

Posters Handtheater

Bij Handtheater (doventheater) was ik o.a. verantwoordelijk voor alle grafische vormgeving, pr en marketing. Dat wil zeggen dat ik o.a alle affiches maakte voor de theatervoorstellingen. Hieronder ziet u een kleine selectie van mijn werk.

Posters Guyot, basisschool

Met Handtheater hebben we een groot scholenproject uitgevoerd op Guyot, school voor dovenonderwijs in Groningen. Het project werd afgerond met een theatervoorstelling waar alle kinderen een rol in speelden. Bij iedere voorstelling hoort ook pr om publiek binnen te trekken. Wij wilden dat de kinderen zelf hun posters zouden ontwerpen voor de pr, plus voor een postertentoonstelling in De Oosterpoort. Om eenheid in het geheel te brengen heb ik een stramien gemaakt en een logo ontworpen. De leerlingen hadden op de poster een vlak ter beschikking dat ze konden vullen met een collage, foto, tekening of wat ze ook maar bedachten. Ik was beschikbaar – als dat nodig was – om de leerlingen te helpen hun ideeën te realiseren. Hieronder ziet u een kleine selectie van de gemaakte posters.


Posters Groenteboer Marco

Mijn groenteboer in Amsterdam was in grote problemen gekomen doordat hij binnen 2 jaar omringd werd door 3 supermarkten in dezelfde straat. Het was een kwestie van overleven, maar hoe?
Ik heb samen met hem een nieuwe strategie bedacht om dit mogelijk te maken. Dat had o.a. als consequentie dat zijn aanbod gewijzigd werd, de winkel heringericht en er maandelijks een groente centraal werd gesteld. Daarnaast hebben we het ‘Tasje Gezond’ ingevoerd, met groente en fruit + recepten voor 4 personen voor slechts € 10.
Het maandelijkse thema vormde de basis voor een maandelijkse Nieuwsbrief met tips en weetjes over de maandgroente, plus recepten. Tevens heb ik een website gebouwd die maandelijks aan werd gevuld met nieuwe recepten, passend bij de maandgroente. Daarnaast heb ik hem aangemeld bij Twitter en Facebook en daar werd maandelijks de Nieuwsbrief en de taarten aangekondigd. Voor de pr maakten we verder nog gebruik van huis-aan-huisbladen en buurtkranten online en offline.
Om het langslopende publiek de winkel in te trekken, werden iedere eerste zaterdag van de maand op straat kleine hapjes uitgedeeld, gemaakt van de maandgroente. Ieder eerste weekend van de maand werden er groentetaarten gebakken met de groente van de maand.
Hieronder ziet u een selectie van de A0 posters die ik gemaakt heb voor Groenteboer Marco. De posters werden geplaatst in een straatbord dat veel bekijks trok. Er waren zelfs toeristen die er foto’s van maakten.
Deze posters worden overigens nu gebruikt op een basisschool in de buurt om kinderen te leren hoe groenten er uitzien, wat meteen ook hele goede en gratis buurtgerichte reclame is voor zijn zaak. Hij bestaat nog steeds ondanks de supermarkten.

Posters divers

Voor een diversiteit aan opdrachtgevers heb ik posters gemaakt. Hieronder een selectie.


Deel dit FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail