Over deze website Wat kunt u vinden op de Kunst & Marketing website?

De kunstenaarspraktijk

Deze website gaat over beeldende kunst en de kunstenaarspraktijk.

INFORMATIE VAN DERDEN EN WINKEL
Ik heb een aantal interessante sites toegevoegd.

 • Interviews met kunstenaars.
 • Kunstagenda’s, Duitsland en Engeland.
 • EU-wetten
  Van belang voor fotografen en kunstenaars die hun digitale producten ook in het buitenland verkopen zijn de BTW-regels voor digitale producten.
  Iedereen die een website heeft, zal zich moeten houden aan de Privacywetgeving die sinds najaar 2018 van kracht is geworden. Hierover zal ik u later nader informeren.
 •  
  Mocht ik andere kwalitatief goede informatie tegenkomen, die interessant genoeg is en van belang voor kunstenaars, dan zal ook dat worden toegevoegd.

  VIDEO ‘Eigen kweek’
  Hier zijn video’s te zien die ik heb gemaakt voor de kunstenaars met wie ik werk of heb gewerkt.
  N.B. Bent u geïnteresseerd om ook soortgelijke video’s te laten maken, neem dan contact op. kunstenmarketing@gmail.com

  HISTORISCH ARCHIEF
  Hier zijn interessante video’s te zien die ik ooit gevonden heb op internet. Een aantal video’s zijn nauwelijks of niet meer elders te vinden en te bekijken.
  Verder zal ik copyright free informatie delen over kunststroningen uit vroeger tijden. Voor een deel zal ik oude tijdschriften en pamfletten reproduceren en als e-boek voor een schappelijk prijsje verkopen. Deze kunt u ter zijner tijd downloaden in de winkel.

  WINKEL
  In de winkel zullen ter zijner tijd een aantal e-boeken te downloaden zijn met thema’s die van belang of interessant zijn voor kunstenaars. Deels zullen dit samenvattingen zijn van artikelen verschenen op de website, deze zullen gratis te downloaden zijn. Deels zullen het e-boeken zijn waarvoor ik een bescheiden bijdrage vraag.

  Uw WordPress website

  Ik ga u heel veel praktische informatie en tips geven over hoe WordPress optimaal te gebruiken. WordPress is het meest gebruikte systeem voor websites en blogs. Gratis en heel goed, dus zeer aan te bevelen! Ik zal praktische tips geven over vormgeving, snelheid en optimalisatie van uw website.

  HET BELANG VAN EEN GOEDE WEBSITE
  Voor uw bezoekers
  U wilt natuurlijk uw werk optimaal tot zijn recht laten komen en uw zichtbaarheid op zoekmachines vergroten.
  Dit is van groot belang om nieuwe bezoekers te trekken. Mensen die uw naam nog niet kennen en anders dus nooit uw website zullen bezoeken tenzij ze u tegenkomen in Google. Om dat voor elkaar te krijgen, dient uw website zowel qua vormgeving als qua inhoud aan bepaalde eisen te voldoen.
  Bovendien dient uw website zo aantrekkelijk en informatief mogelijk te zijn om die bezoekers te kunnen verleiden ook naar uw exposities te komen en/of om deel te nemen aan uw workshops en cursussen.

  Voor galeries
  Ook galeriehouders zult u moeten verleiden met de inhoud van uw website. Dat betekent o.a. dat de kwaliteit van de gebruikte foto’s essentieel is, dat u zeer selectief bent in uw keuze, dat de foto’s mooi en ordelijk worden gepresenteerd en dat er logica in de opbouw zit. Tenslotte wilt u de galeriehouders verleiden om u uit te nodigen om bij hen te exposeren.Zij worden overstelpt met aanvragen, dus als u bij hen wilt scoren, dan zal uw website er tiptop uit moeten zien. Uw website is de plek waar galeriehouders als eerste heen zullen gaan om een indruk te krijgen van uw werk.
  Vergeet niet: U heeft maar 1 kans voor het maken van een goede en overtuigende eerste indruk.

  Hoe u dat allemaal kunt realiseren, zal ik op deze website uitleggen.

  Mijn diensten

  TIPS EN TRUCS voor doe-het-zelvers
  Op deze website geef ik veel informatie, tips en trucs hoe uw website zo aantrekkelijk en optimaal mogelijk te maken. Dat is voor de doe-het-zelvers onder u.

  VORMGEVING EN ONDERHOUD uitbesteden
  Er zijn echter ook veel kunstenaars die geen tijd en/of geen zin hebben om zich hier in te verdiepen of wel zelf een website bouwen maar tegen een probleem oplopen waarbij ze hulp nodig hebben.
  Ik ben in te huren tegen een schappelijke prijs voor o.a. het bouwen van een website, het oplossen van specifieke problemen, het geven van advies over servers, het verbeteren van uw website, te gebruiken plug-ins, het bijhouden van updates van het systeem en alle plug-ins, het maken van wekelijkse back-ups, het beveiligen van uw website, het testen van uw website op snelheid, uw website aanpassen aan de EU-regels, het maken van een huisstijl, het vormgeven van flyers, uitnodigingen en affiches, etcetera.

  TEKST uitbesteden
  Veel kunstenaars denken in beelden, maar zijn wat minder sterk met taal. Taal is voor een website even belangrijk als beelden. Het is dan ook van groot belang om mooie, duidelijke en foutloze taal te gebruiken. U wordt er echt op afgerekend! Ik ben in te huren voor het schrijven en/of het redigeren van uw teksten, zodat u ook met de teksten op uw website en overig publiciteitsmateriaal goed voor de dag komt.

  Workshops
  Bij voldoende belangstelling overweeg ik een aantal workshops te geven rond het gebruik van de nieuwe WordPress editor, het gebruik van plug-ins, het optimaliseren van teksten en beelden voor zoekmachines (SEO), het bewerken van foto’s voor uw website zodat uw website snel en optimaal kan blijven functioneren, het aanpassen van uw website aan de EU-regels.
  Heeft u voor 1 van deze onderwerpen belangstelling, laat het me weten: kunstenmarketing@gmail.com Als er voldoende aanmeldingen zijn (minimaal 4, maximaal 6) kan ik iets organiseren. Of in Leeuwarden of bij u in de buurt als daar voldoende belangstelling is.

  Deel dit Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail