Over deze website Wat kunt u vinden op de Kunst & Marketing website?

De kunstenaarspraktijk

Deze website gaat over beeldende kunst en de kunstenaarspraktijk.

INFORMATIE VAN DERDEN EN WINKEL
Ik heb een aantal interessante sites toegevoegd.

  • Interviews met kunstenaars.
  • Kunstagenda’s in binnen- en buitenland.
  • Design Plus. Interessante artikelen over design. Over webdesign, grafisch ontwerp, typografie en grafische kunst.
  • EU-wet BTW online
    Van belang voor fotografen en kunstenaars die hun digitale producten ook in het buitenland verkopen, zijn de BTW-regels voor digitale producten.
    Iedereen die een website heeft, zal zich moeten houden aan de Privacywetgeving die sinds najaar 2018 van kracht is geworden. Op de homepage kunt u lezen wat dat voor consequenties heeft voor uw website.

HISTORISCH ARCHIEF
Dit is vooral een hobby van me, al jarenlang verzamel ik vintage posters en filmpjes van en over kunstenaars en tijdschriften en pamfletten. Ik denk dat er meer mensen zijn die het interessant vinden, vandaar het Historisch Archief. Hier zijn video’s te zien die ik ooit gevonden heb op internet en ook geplaatst op mijn YouTubekanaal. Een aantal video’s zijn nauwelijks of niet meer elders te vinden en te bekijken.
Verder zal ik copyright-free informatie delen over kunststromingen uit vroeger tijden. Voor een deel zal ik oude tijdschriften en pamfletten reproduceren en als e-boek voor een schappelijk prijsje te koop aanbieden. Deze kunt u ter zijner tijd downloaden in de winkel.
Een deel van mijn collectie copyright-free posters uit vervlogen tijden wordt ook in het Historisch Archief getoond.

WINKEL
In de winkel zullen ter zijner tijd een aantal e-boeken te downloaden zijn met thema’s die van belang of interessant zijn voor kunstenaars. Deels zullen dit samenvattingen zijn van mijn artikelen, deze zullen gratis te downloaden zijn. Deels zullen het e-boeken zijn uit mijn historisch archief, die ik bewerkt heb en waarvoor ik een bescheiden bijdrage vraag.
Daarnaast worden er A2 posters uit vervlogen tijden te koop aangeboden. Deze bewerk ik, zodat ze gedownload en geprint kunnen worden.

Uw WordPress website

Ik ga u heel veel praktische informatie en tips geven over hoe WordPress optimaal te gebruiken. WordPress is het meest gebruikte systeem voor websites en blogs. Gratis en heel goed, dus zeer aan te bevelen! Ik zal praktische tips geven over vormgeving, snelheid en optimalisatie van uw website.

HET BELANG VAN EEN GOEDE WEBSITE
Voor uw bezoekers
U wilt natuurlijk dat uw werk optimaal tot zijn recht komt en u wilt uw zichtbaarheid op internet vergroten.
Dat u snel zichtbaar bent op Google is van groot belang om nieuwe bezoekers te trekken. Mensen die uw naam (nog) niet kennen en dus nooit uw website zullen bezoeken, tenzij ze uw naam regelmatig tegenkomen op Google. Om dat voor elkaar te krijgen, dient uw website zowel qua vormgeving als qua inhoud aan bepaalde eisen te voldoen.
Bovendien dient uw website zo aantrekkelijk en informatief mogelijk te zijn om die nieuwe bezoekers vervolgens ook nog te kunnen verleiden om naar uw exposities te gaan en/of om deel te nemen aan uw workshops en cursussen.

Voor galeries
Ook galeriehouders zult u moeten verleiden met de inhoud van uw website. Dat betekent o.a. dat de kwaliteit van de gebruikte foto’s essentieel is, dat u zeer selectief bent in uw keuze, dat de foto’s mooi en ordelijk worden gepresenteerd en dat er logica in de opbouw zit.
Tenslotte wilt u die galeriehouders verleiden om u uit te nodigen om bij hen te exposeren. Zij worden overstelpt met aanvragen, dus als u bij hen wilt scoren, dan zal uw website er tiptop uit moeten zien. Uw website is dé plek waar galeriehouders als eerste heen zullen gaan om een indruk te krijgen van u en uw werk.
Vergeet niet: U heeft maar 1 kans voor het maken van een goede en overtuigende eerste indruk.

Hoe u dat allemaal kunt realiseren, zal ik op deze website uitleggen.

Mijn diensten

TIPS EN TRUCS voor doe-het-zelvers
Op deze website geef ik veel informatie, tips en trucs hoe uw website zo aantrekkelijk en optimaal mogelijk te maken. Dat is voor de doe-het-zelvers onder u.

VORMGEVING EN ONDERHOUD uitbesteden
Er zijn echter ook veel kunstenaars die geen tijd en/of geen zin hebben om zich hier in te verdiepen of wel zelf een website bouwen maar tegen een probleem oplopen waarbij ze hulp nodig hebben.
Ik ben in te huren tegen een schappelijke prijs voor o.a. het bouwen van een website, het oplossen van specifieke problemen, het geven van advies over servers, het verbeteren van uw website, te gebruiken plug-ins, het bijhouden van updates van het systeem en alle plug-ins, het beveiligen van uw website, het testen van uw website op snelheid, uw website aanpassen aan de EU-regels, het maken van een huisstijl, het vormgeven van flyers, uitnodigingen en affiches, etcetera.

TEKST uitbesteden
Veel kunstenaars denken in beelden, maar zijn wat minder sterk met taal. Taal is voor een website even belangrijk als beelden. Het is dan ook van groot belang om mooie, duidelijke en foutloze taal te gebruiken. U wordt er echt op afgerekend! Ik ben in te huren voor het schrijven en/of het redigeren van uw teksten, zodat u ook met de teksten op uw website en in overig publiciteitsmateriaal goed voor de dag komt.

Deel dit FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail