Mijn werk: video Video's gemaakt voor kunstenaars

Carien Engelhard

Promotiefilmpjes die ik in de loop der tijd heb gemaakt voor beeldend kunstenaar Carien Engelhard, carienengelhard.nl.
Video wordt vertoond bij exposities, kunstroutes en andere evenementen, zodat er aanzienlijk meer werk te zien is dan tijdens exposities – met beperkte ruimte – getoond kan worden.
De video ‘carienengelhard.nl. Een impressie’ wordt gebruikt ter promotie van de website, workshops en cursussen. Telkens blijkt weer dat film een grote aantrekkingskracht heeft en de aandacht vasthoudt (en daarmee de mensen).

Han van der Mijn

Als reactie op het selfie- en internettijdperk, waarin velen zich ten doel stellen beroemd te worden, startte kunstenaar Han van der Mijn in 2014 zijn Hidden Selfies Project. Beroemdheid is tegenwoordig vaak niet meer gebaseerd op talent of kwaliteiten, maar puur op zichtbaarheid in de media.

Be a celebrity for 15 seconds!
Be a celebrity, a living legend and an idol.
Experience the thrill of seeing your name in lights!

“Your name in lights”, een project van John Baldessari werd niet voor niets een wereldwijd succes.

Han van der Mijn – havandem.nl – is niet geïnteresseerd in roem, sympathie of ‘vriendschap’ met het grote publiek. Hij is geïnteresseerd in die bijna onzichtbare lagen, die dicht onder de huid zitten. Van maart 2014 tot maart 2015 tekende of schilderde Han dagelijks een zelfportret, waarop zijn eigen (bijna) onzichtbare lagen zichtbaar zijn.
In 2015 werd een deel van de 365 Hidden Selfies geëxposeerd in een palazzo in Venetië, in dezelfde periode als de Biënnale. Omdat slechts een klein deel van de Hidden Selfies getoond kon worden en we toch alles wilden laten zien, heb ik alle werken op video gezet.
Om de video mooi te presenteren, hebben Han en ik een eenvoudige monitorinstallatie gemaakt, zodat het qua vormgeving en kleur goed paste bij het totale beeld van de Hidden Selfies expositie.
Ik had alle video’s in een loop gezet, zodat het geheel slechts 1 x per dag gestart en gesloten hoefde te worden.
Hieronder kunt u de 13 Hidden Selfies-filmpjes (13 maanden) bekijken. Tevens heb ik in 2014 een website gebouwd voor Han, waarop iedere dag een Hidden Selfie werd toegevoegd. Deze website is inmiddels opgeheven.


Deel dit FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail