Door mij gebouwde websites

website DovenShoah

Stichting Dovenshoah

Voor de stichting DovenShoah heb ik van 2009 tot 2010 de co√∂rdinatie op me genomen om een herdenkingsmonument te realiseren in Amsterdam voor de door de nazi’s vermoorde Joodse doven. Onder de slachtoffers waren meerdere voortrekkers, die van groot belang zijn geweest voor de ontwikkeling van de dovencultuur in Nederland. Stichting DovenShoah is een vrijwilligersorganisatie.
Mijn taken bestonden er uit om voldoende geld binnen te slepen om het monument te kunnen realiseren, het begeleiden van de vrijwilligers, pr, organisatie van de onthulling en de receptie. Daarnaast het onderhouden van en overleg met Joodse organisaties, musea, organisaties die zich bezighouden met de tweede wereldoorlog, beeldhouwer en de gemeente Amsterdam.
In 2016 volgde het verzoek om een website te bouwen waarin het jarenlange onderzoek rondom de geschiedenis van Joodse doven in de tweede wereldoorlog centraal stond. Dit onderzoek werd uitgevoerd door een dove wetenschapper. Zij kreeg hulp van vele dove vrijwilligers uit heel Nederland. De website was de afronding van dit onderzoek en bedoeld om de geschiedenis van Joodse doven tijdens de tweede wereldoorlog meer bekendheid te geven.

Uitgevoerde werkzaamheden

Tekst: redactie en pr online en offline.
Ontwerp en vormgeving: website, fotobewerking, poster, visitekaartjes.
Overige werkzaamheden: mediatraining vrijwilligers, onderhoud website.
N.B. Stichting DovenShoah heeft op mijn verzoek de verantwoordelijkheid voor het onderhoud zelf op zich genomen. Nieuwe webmasters willen over het algemeen hun eigen stempel drukken op een website. Dat betekent in dit geval dat er diverse wijzigingen zijn aangebracht in meerdere pagina’s, wat mijns inziens de helderheid en overzichtelijkheid niet ten goede is gekomen. Jammer.

Deel dit FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
12 3 456